БЕСПЛАТНА ДОСТАВА за нарачки над 4000 денари. Разгледај ги производите и НАРАЧАЈ СЕГА!

Зошто треба да размислите за вклучување секс играчки во вашиот сексуален живот?

Зошто треба да размислите за вклучување секс играчки во вашиот сексуален живот?

Истражувањето на нови начини за да бидете интимни со партнерот, вклучително и користење на секс играчки, може да помогне во одржувањето на страста и желбата во врската на долг рок.

Студија покажа дека хетеросексуалните мажи кои користеле секс играчки со своите партнерки имале повисоко ниво на сексуално задоволство од мажите кои никогаш не го правеле тоа.

Интимноста е важен дел од врската, а сексот е само еден начин да бидете интимни со партнерот/партнерката. Секс играчките можат да бидат возбудлив додаток на вашиот сексуален репертоар и можат да обезбедат различни придобивки за двата партнера.

Користењето секс играчки може да ви помогне вам и на вашиот партнер да откриете нови ерогени зони и да експериментирате со различни видови на стимулација. Ова може да доведе до зголемено задоволство и поинтензивни оргазми, како и до подлабоко разбирање на желбите на другиот.

Секс-играчките може да понудат начин да се истражат нови фантазии за кои вие и вашиот партнер можеби сте биле љубопитни, но можеби сте се двоумеле да ги испробате.

Вклучувањето на секс играчки може да помогне да се разбие одредена монотонија во вашиот сексуален живот и да се внесе разновидност во вашите сексуални искуства. Ова може да помогне да се спречи рутина во сексуалните односи и да се одржи нивото на возбуда и страст во вашата врска со текот на времето.

Важно е да се напомене дека комуникацијата е клучна кога станува збор за воведување на секс играчки во вашиот сексуален живот. Разговарајте со вашиот партнер што ви е удобно и што би сакале да пробате. Размислете да започнете со мала, незастрашувачка играчка и продолжете до понапредни или поинтензивни играчки додека ќе ви стане поудобно.

Исто така, важно е да се запамети дека откако ќе почнете да користите секс играчка, не мора секое сексуално искуство да ја вклучува и неа. Сосема е во ред да имате секс без играчки и едноставно да уживате во друштвото и допирот на партнерот.

Треба да нагласиме дека иако студијата што ја спомнавме покажа дека хетеросексуалните мажи кои користеле сексуални играчки со своите партнери пријавиле повисоки нивоа на сексуално задоволство, ова може да се должи на различни фактори, како што се видовите играчки што се користат или зачестеноста на употреба. Важно е да се запамети дека искуството на секого со секс играчките ќе биде различно, а она што функционира за една личност или двојка може да не функционира за друга.

Што советуваат секс терапевтите?

Секс терапевтите генерално се согласуваат дека внесувањето секс играчки во вашиот сексуален живот може да биде позитивно и корисно искуство за многу парови. Сепак, важно е да му пристапите на искуството со отворен ум, да комуницирате со партнерот и да му дадете приоритет на взаемното задоволство и уживање.

Еве неколку препораки од секс терапевтите за користење секс играчки во односите:

Започнете со комуникација: Пред да воведете секс играчки во вашата врска, погрижете се да комуницирате со партнерот за тоа со што и двајцата се чувствувате удобно и што би сакале да пробате. Важно е да поставите граници и да разговарате за сите грижи што можеби ги имате.

Изберете играчки што ви одговараат: Секс играчките доаѓаат во широк спектар на облици, големини и функции. Важно е да изберете играчки кои ви одговараат вам и на вашиот партнер. Размислете за експериментирање со различни видови играчки додека не ги најдете оние во кои ќе уживате и двајцата.

Вклучете ги играчките во предиграта: Користењето секс играчки за време на предиграта може да помогне да се зголеми возбудата и да се направи сексот попријатен. Размислете да користите играчки за да ги стимулирате ерогените зони или да си помагате еден на друг да постигнете оргазам.

Не потпирајте се само на играчките: Иако секс играчките може да бидат забавен и возбудлив додаток на вашиот сексуален живот, важно е да запомните дека тие не се замена за интимност и поврзаност. Погрижете се исто така да дадете приоритет на емоционалната и физичката интимност со вашиот партнер.

Забавувајте се: Најважно од сè, користењето секс играчки треба да биде забавно и пријатно искуство и за вас и за вашиот партнер. Не го сфаќајте премногу сериозно и уживајте во истражување на нови начини за да бидете интимни заедно.

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: